Vreme > 9 Maribor
pretežno oblačno

Arhiv >
Že od 9.maja 1945

Strauss-Kahn nezaželen v Evropskem parlamentu

Ocenilo št. bralcev: 0

Avtor

sta

Sreda, 21. marec 2012

Dominique Strauss-Kahn je odpovedal sodelovanje na konferenci o gospodarski krizi

Povečaj
  • Reuters 1 od 1
Nekdanji prvi mož Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn je odpovedal sodelovanje na konferenci o gospodarski krizi, ki jo organizira skupina evropskih uradnikov, starih manj kot 40 let, EU40. Njegovo udeležbo so namreč ostro kritizirali številni evropski poslanci.
Skupina EU40 je Strauss-Kahna kot gosta povabila na konferenco o gospodarski krizi, ki bo v Bruslju potekala 27. marca. Med povabljenci sta tudi luksemburški premier in šef evrske skupine Jean-Claude Juncker ter nekdanji predsednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet.
"Tovrstno povabilo je vsekakor nespodobno," so tri evropske poslanke - Zita Gurmai in Veronique de Keyser iz vrst socialistov in Isabelle Durant iz stranke Zelenih - zapisale v pismu predsedniku Evropskega parlamenta Martinu Schulzu.
Strauss-Kahn je s položaja vodje IMF odstopil lani, ko je bil obtožen spolnega napada na sobarico v newyorškem hotelu. Tožilci so primer kasneje opustili, ko se je izkazalo, da je verodostojnost sobaričine izpovedi dvomljiva.
Strauss-Kahn, ki je med drugim tudi eden vidnejših predstavnikov francoskih socialistov, se je znova znašel v preiskavi, tokrat zaradi domnevne vpletenosti v zvodništvo. Le dan po načrtovanem nastopu v evropskem parlamentu naj bi ga zaslišal francoski sodnik, ki bo kasneje odločil, ali bodo zoper njega vložili tožbo.
"Moralo bi biti jasno, da bi bil Strauss-Kahnov govor v tem kritičnem času, ko preiskava še poteka, prenagljen in povsem neprimeren," je v ločenem pismu Schulzu zapisal nizozemski poslanec Derk Jan Eppink.
Strauss-Kahn je po protestih evropskih poslancev sporočil, da se dogodka ne bo udeležil. "DSK je sporočil, da mora zavrniti povabilo na konferenco EU40 27. marca. Juncker in Trichet pa se bosta dogodka udeležila," je na omrežju Twitter v torek zvečer zapisal nemški evropski poslanec Alexander Alvaro.
 

Za oceno prispevka kliknite na zvezdico:

(od leve proti desni: 1 - slabo, 2 - še kar, 3 - povprečno, 4 - dobro, 5 - odlično)

Bodite prvi komentator

Želim prijaviti sovražni govor

Prijavite se

Za komentiranje člankov morate biti prijavljeni 

Več mnenj >

Mnenja

Zadnjih 12 ur

Ljubljenček dneva

Karin: Leon (muc) Hera (psička) se grejeta ob kaminu 😋Hera je stara skoraj 6let,Leon pa bo kmalu 3leta ...

Pošljite sliko svojega ljubljenčka

Ocenite ljubljenčka drugih obiskovalcev

Portali

Arhiv >