Vreme > 3 Maribor
zmerno oblačno

Arhiv >
Že od 9.maja 1945

Janković: Vlada in NLB naj rešita Primorje

Ocenilo št. bralcev: 0

Avtor

sta

Torek, 20. marec 2012

Država bo s stečajem, ki grozi Primorju, zapravila skoraj 170 milijonov evrov, meni Zoran Janković

Povečaj
  • Robert Balen 1 od 1
Vlada naj prek lastništva v NLB doseže, da bo banka zagotovila dokapitalizacijo Primorja s konverzijo terjatev v kapital in zagotovila potrebna likvidnostna sredstva, da bo lahko podjetje poslovalo naprej, poziva predsednik Pozitivne Slovenije (PS) Zoran Janković.

"Nujno je, da vlada prek lastništva v Novi Ljubljanski banki (NLB) doseže, da ta izpelje ukrep in zagotovi potrebno dokapitalizacijo Primorja s konverzijo terjatev v kapital in zagotovi dodatna potrebna likvidna sredstva, da bi lahko družba, ki ima trenutno napovedanih za skupno 180 milijonov evrov poslov, nadaljuje delo," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal Janković.

Na besede ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava, da država ni Božiček, da bo podjetjem dajala denar, Janković pravi, da bi država ravno s tem, ko ne bi posegla v reševanje Primorja, postala Božiček, "ko bo s stečajem, ki grozi Primorju, zapravila skoraj 170 milijonov evrov".

Primorje je eno najboljših gradbenih podjetij z referencami in vprašanje je, kdo bo sploh še lahko gradil vse infrastrukturne projekte, ki jih potrebuje država in ki so skupno vredni okoli 11 milijard evrov, pravi Janković. Poleg tega po njegovih besedah država ne bo imela priliva v proračun, gre tudi za zaposlene v Primorju in pri kooperantih ter za tiste, ki so odvisni od Primorja.
 

Za oceno prispevka kliknite na zvezdico:

(od leve proti desni: 1 - slabo, 2 - še kar, 3 - povprečno, 4 - dobro, 5 - odlično)

Bodite prvi komentator

Želim prijaviti sovražni govor

Prijavite se

Za komentiranje člankov morate biti prijavljeni 

Zadnjih 12 ur

Portali

Arhiv >