Vreme > 4 Maribor
pretežno jasno

Arhiv >
Že od 9.maja 1945

VIDEO: "Ta skupina ni naša navijaška skupina"

Ocenilo št. bralcev: 0

Avtor

Spletno uredništvo

Torek, 14. februar 2012

Po zadnjem incidentu navijačev se je rokometni klub Maribor opravičil in bodo v prihodnje preprečili podobne "izgrede"

Povečaj
  • Pred sezono so v klubu zamenjali barve dresov in tako želeli pridobiti večje število navijačev na katere bi bili ponosni. Po zadnji tekmi proti Gradačcu temu ni bilo tako.

    Marko Vanovšek 1 od 1
Rokometni klub Maribor, kot ga poznamo danes se je začel formirati leta 2003 pa čeprav se je rokomet v Mariboru igral ľe od leta 1925. Bogata zgodovinska zpuąčina je leta 2004 takratnemu predsedniku Kristijanu Petku dala moč, da popelje mariborski rokomet na pota stare slave.
Ker kriza ni obąla niti mariborskega kluba, je ąe pred nekaj časa visela v zraku celo njegova prihodnost. Z novim direktorjem kluba Andrejem Baumanom in predsednikom Aleąem Haucem pa se je rokomet ponovno začel dvigovati. Kot pravi Bauman so plače redne, vizija jasna, igralski kader pa dovolj močan, da lahko poseľe po naviąjih mestih v drľavnem prvenstvu, pokalu in Evropi. Trenutno so v domačem prvenstvu na sedmem mestu, a jih od ľelenega četrtega ločijo le tri točke.
Po zadnjem izgredu navijačev, se je klub distanciral od tako imenovanih navijačev in se tudi uradno opravičil. Takąne scene pač ne sodijo v ąport. Med drugim so zapisali tudi naslednje.
"Zaradi dejstva, da je vstop na tekme brezplačen, z ľeljo rokomet pribliľati čim večjemu ątevilu ljudi, so se očitno uspeli v dvorano "naseliti" navijači, ki jih očitno zanimajo samo konflikti in jim je malo mar za dejanske uspehe domačega moątva. V klubu ľelimo poudariti, da omenjena skupina nikoli ni bila uradna navijaąka skupina RK Maribor Branik, smo pa jim kljub vsemu v letoąnji sezoni ľeleli dati priloľnost, da se izkaľejo z dobrim navijanjem." V spodnje prispevku si lahko ogledate, kaj je direktor kluba Andrej Bauman povedal o navijačih, klubskih dresih in prihodnosti kluba.

 

Za oceno prispevka kliknite na zvezdico:

(od leve proti desni: 1 - slabo, 2 - še kar, 3 - povprečno, 4 - dobro, 5 - odlično)

Bodite prvi komentator

Želim prijaviti sovražni govor

Prijavite se

Za komentiranje člankov morate biti prijavljeni 

Več mnenj >

Mnenja

Zadnjih 12 ur

Ljubljenček dneva

Peter: "drsanje" po zaledenelem ribniku

Pošljite sliko svojega ljubljenčka

Ocenite ljubljenčka drugih obiskovalcev

Portali

Arhiv >