Vreme > 11 Maribor
pretežno oblačno

Arhiv >
Že od 9.maja 1945

Lastnik ponuja potnikom Costa Concordie odškodnino

Ocenilo št. bralcev: 0

Avtor

sta

Petek, 27. januar 2012

Povečaj
  • Reuters 1 od 2
  • Reuters 2 od 2
Lastnica ponesrečene italijanske kriľarke, druľba Costa Crociere, je danes ponudila potnikom po 11.000 evrov odąkodnine za nadomestilo izgubljene prtljage, osebnih predmetov in travmo, ki so jo doľiveli ob nesreči ladje. Namerava jim povrniti tudi stroąke kriľarjenja, potne stroąke pred začetkom potovanja in zdravstvene stroąke zaradi nesreče.

Dogovor, ki so ga danes objavili, so dosegli po pogajanjih med druľbo Costa Crociere z zdruľenji potroąnikov, ki predstavljajo 3206 potnikov iz 61 drľav. Dogovor ne zajema potnikov, ki so v nesreči ladje 13. januarja umrli oziroma so bili poąkodovani.

Potniki in člani posadke imajo, v kolikor z dogovorom ne bi bili zadovoljni, ąe vedno moľnost toľbe. Pričakujejo sicer, da naj bi se z dogovorom vendarle strinjalo 85 odstotkov potnikov.

Ena glavnih italijanskih zvez potroąnikov Codacons je dogovor obsodila, znesek pa označila za "miloąčino". "Gre za znesek, ki ga potniki absolutno ne bi smeli sprejeti," je poudaril predsednik Codaconsa Carlo Rienzi.

Na ladji Costa Concordia, ki je 13. januarja zvečer kmalu po začetku sedemdnevnega kriľarjenja po Sredozemlju nasedla ob toskanski obali, je bilo več kot 4200 potnikov in članov posadke. Kapitan se je, kot kaľe, z ladjo zelo pribliľal kopnemu, ker naj bi ľelel pozdraviti turiste na obali, vendar je pri tem ladja zadela čer.

Reąevalci so doslej naąli 16 trupel. Pribliľno toliko jih ąe vedno pogreąajo, a italijanska civilna zaąčita je opozorila, da upanja, da bi koga izmed pogreąanih ąe naąli ľivega, skorajda ni več.
 

Za oceno prispevka kliknite na zvezdico:

(od leve proti desni: 1 - slabo, 2 - še kar, 3 - povprečno, 4 - dobro, 5 - odlično)

Bodite prvi komentator

Želim prijaviti sovražni govor

Prijavite se

Za komentiranje člankov morate biti prijavljeni 

Več mnenj >

Mnenja

Zadnjih 12 ur

Ljubljenček dneva

Polona: Leteca princeska 9. LetnaVictoria❤ Je se zmeraj vesel in poskocen kuza...posebej obozuje sveze ...

Pošljite sliko svojega ljubljenčka

Ocenite ljubljenčka drugih obiskovalcev

Portali

Arhiv >